Basale goedheid (6 lessen)

Start: 17 april 2024

Een basisuitgangspunt in de boeddhistische beoefening en in de beoefening van Zijnsoriëntatie, is ‘basic goodness’. Basale goedheid. De basale goedheid van ons mensen, van de wereld, van alles wat leeft.

We zijn deze basale goedheid uit het oog verloren. Door allerlei factoren gaan we niet meer uit van vertrouwen, maar van wantrouwen. De dingen zijn niet goed zoals ze zijn en moeten eerst veranderen, voordat we kunnen ontspannen. Deze achtbaan rijdt altijd door.

Jouw basale goedheid en de basale goedheid van alles en iedereen is altijd aanwezig, maar buiten je zicht geraakt. In deze reeks van 6 lessen herinner je jouw basale goedheid en die van anderen.  De bijeenkomsten zijn passend als introductie  in het begin- en eindpunt van de beoefening van Zijnsoriëntatie (ál goed), én vormen een rijke aanvulling op de practice van diegenen die al ervaring hebben met Zijnsoriëntatie.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn: compassie, tonglen meditatie, warmtemeditatie, visualisatie van het Huis van Zijn, visualisatie van de Gestalte van compassie.

Na deze lessen heb je contact gemaakt met je basaal goede aard en weet je die in het dagelijks leven te treffen.

praktische informatie

Niveau: zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Data:
17 april
1 mei
15 mei
22 mei
5 juni
19 juni

Tijdstip:
Woensdagochtend, 10:00 – 12:00 uur.

Kosten:
particulieren en zzp’ers: 240 euro
Vergoed door werkgever: 325 euro
studenten voltijd: 20 procent korting

Locatie
De Pastorie, Hoogstraat 301, Eindhoven

Studiebelasting: naast de uren van de cursus ben je ongeveer 2,5 uur per week bezig met  meditatie.

aanmelden