Opzet begeleide meditaties

Tijdens de begeleide meditaties bij centrum voor verlicht leven leer je mediteren.

Door aan te sluiten bij de meditaties geef je jezelf een methode, een leraar en een groep waarbinnen jij je practice kunt vormgeven. Zo zorg je voor een duurzame practice met resultaat. Je leert je geest kennen in de oorspronkelijke staat: kalm en evenwichtig. Je wordt bestuurder van ‘de trein van je leven’ in plaats van dat je het gevoel hebt achter de rijdende trein aan te hobbelen.

Meld je direct aan!

Eerst merk je dit alleen tijdens de meditatie, maar na verloop van tijd merk je resultaat gedurende de dag. De groep, leraar en methode vormen de plek om te leren en later van herinnering, inspiratie, verdieping en herkenning.

De meditatiebijeenkomsten zijn te volgen na deelname aan een bijeenkomst ‘basisprincipes’, of als je al ervaring hebt met de principes van mediteren binnen Zijnsoriëntatie. Met een proefles kun je altijd meedoen.

BASISPRINCIPES

De basisprincipes van de begeleide meditaties bij centrum voor verlicht leven, zijn onderverdeeld in beginners en gevorderden. Beide bijeenkomsten duren 2,5 uur en zijn inbegrepen bij het abonnement. Als je de bijeenkomst ‘basisprincipes’ los wilt volgen om te kijken of deze meditatiemethode je past, zijn de kosten 40 euro per bijeenkomst.

Basisprincipes beginners: 
– De zithouding en stand van de ogen
– Visualisatie het Huis van Zijn
–  Adem brengen in het buikcentrum
–  Aandacht richten op een object of op de ademhaling

Basisprincipes gevorderden (vanaf januari 2025)
– Aandacht richten zonder object binnen of buiten
– Tightening and loosening van de aandacht
– Onderzoeken van de geest (vipasyana)

Doe je mee?  Dan kun je je hieronder aanmelden! Liever eerst een proefles of losse bijeenkomst basisprincipes? Dat kan ook!

inschrijven

    En verder…

    • Iedere meditatie kent een bewegend en zittend deel. Het bewegende deel is met name bedoeld om de opgaande energie naar beneden te wijzen en te gronden.
    • In de avondbijeenkomsten volgt na de meditatie een korte vraag & antwoord ronde, of een teaching.
    • Na verloop van tijd ben ik van plan de lessen ook in het Engels aan te bieden.