Cursus Gezonde Zelfliefde (nieuw!)

Start: 8 september 2024 

Gezonde Zelfliefde is niet altijd vanzelfsprekend aanwezig. Vaak zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overlevings-)patronen die ons opgetrokken, onrustig en onvervuld maken. Patronen die te weinig ruimte laten voor goede zelfzorg en liefde. We zien niet wat is, maar zijn op weg naar wat kan zijn. Daardoor verliezen we onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons gevoel of besef van verbinding.

doorbreken van patronen

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefenen we met het doorbreken van die (overlevings-) patronen. We zullen niet rechtstreeks ingaan op de individuele ongezonde gewoontes en ‘goede voornemens’ van de deelnemers, we pakken het fundamenteler aan. Wel richten we ons direct op de rijkdom en compleetheid van wie je om te beginnen al bent, op je altijd al aanwezige vrije aard. Je leert om een breuk te maken met de patronen van je gewoonte-zelf. Patronen die je het zicht ontnemen op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’.

van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’

Dit doen we door te mediteren en te leren je blikrichting om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Zo kom je weer in contact met het meest nabije, met hoe het nu is en wie je nu bent. Je leert jezelf in een liefdevol licht te plaatsen, waardoor je zowel psychologische gezondheid en welbevinden opbouwt, als diepgaand thuiskomt in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Werkvormen zijn: bewegende en zitmeditatie, visualisatie, lichaamsoefeningen, ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen.

wat leer je?

*Stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
*Liefdevolle en open aandacht te geven aan precies waar je bent en hoe je bent in dit moment
*Ontspanning toe te laten, waardoor je begint te rusten in je eigen energetische basis (grounding)
*Je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte, warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
*Je eigen basale goedheid te herkennen en in contact daarmee te blijven in stressvolle situaties
*Zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

geduld en oefening

Alhoewel iedereen om te beginnen ‘al volkomen vrij’ is, vraagt de belichaming van je al vrije aard veel toewijding, geduld en volharding. Daarom is het noodzakelijk om in je dagelijks leven regelmatig ruimte in te bouwen voor een breuk met je gewoonten en voor de ‘herinnering aan je vrije aard’. Je krijgt dan ook bij iedere bijeenkomst een hand-out en huiswerk mee, met het verzoek om de theorie tot je te nemen en thuis ‘de herinnering aan al-vrij-zijn’ te beoefenen.

praktische informatie

Niveau: zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen aan de cursus. Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Voor de training schaf je het boek ‘Gezonde Zelfliefde'( 24,95 euro) aan.  Bij aanvang van de cursus ontvang je de bijbehorende hand out.

Aantal bijeenkomsten: 8
Duur van de bijeenkomst: 3 uur
Dagdeel: zondagochtend
Tijdstip: 9-12 uur
Data: 8 september, 22 september, 29 september, 13 oktober, 27 oktober, 10 november, 24 november, 8 december 2024.

Locatie:
De Pastorie, Hoogstraat 301

Kosten:
particulieren: 453 euro inclusief btw
Vergoed door werkgever: 696 euro inclusief btw
studenten voltijd: 20 procent korting

Minimum aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 12

Studiebelasting: naast de uren van de cursus ben je ongeveer 4 uur per week bezig met zelfstudie en meditatie.

aanmelden