Referenties

Met open blik en enthousiasme heb ik afgelopen maanden met een groep van 12 mensen de cursus Gezonde Zelfliefde bij Hilde gevolgd. Hilde begeleidt de groep op een liefdevolle wijze en toch ook op het scherpst van de snede. Vanaf de eerste sessie wist ze een vertrouwde en open sfeer te creëren waardoor ieder zich veilig voelde om zijn eigen pad te bewandelen. Haar kracht om in groepsverband individuen tot inzicht te brengen is uniek.

Hilde heeft mij inzicht gegeven om in verbinding met de Zijnsouders mijn relationele aard te herkennen en te ervaren. Daarnaast heb ik zicht gekregen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet. Rusten in Zijn en doen wat je wilt.

De cursus is opgezet door de beroepsvereniging leraren Zijnsorientatie, waarmee het gedachtengoed van Hans Knibbe is gewaarborgd. Ik kan hem iedereen aanbevelen die op zoek is naar spiritueel burgerschap.
– Rolf van der Steeg, 2023

 

Ik ben erg tevreden over Hilde als begeleider en de methodiek en werkvormen die de School voor Zijnsoriëntatie biedt. Een aantal jaren geleden ben ik bij Hilde terecht gekomen omdat ik een vrijere soort van meditatie wilde beoefenen dan Zen-meditatie. Na deze cursus zijn we op individuele basis verder gegaan, en dit jaar heb ik Gezonde Zelfliefde en Padcoaching gevolgd.
Wow.

Ik ben geraakt door de liefdevolle manier van werken van Hilde en haar scherpe manier van kijken en analyseren. De methode van de school van Zijnsoriëntatie vind ik verder bijzonder goed, zacht, vrij en rijk. De vormen van meditaties brengen mij terug naar naar mezelf, naar huis. Zinnen als “je bent er al”, “je bent al vrij”, “het trauma dat je hebt opgelopen ligt in het verleden en die kun je niet meer helen (want verleden tijd)” en “je handelingen in het hier en nu zijn er om de pijn van vroeger te verzachten en om de leegte op te vullen en die vorm is niet vrij (want bepaald door de opvoeding)”, hebben mij erg geholpen om met de methodiek van Zijnsoriëntatie een andere, vrijere richting te kiezen.

Ik ben echt een andere man. Zachter, vrijer, krachtiger, completer. Én soms lukt het ook niet. En om daar dan bij te blijven en te kiezen voor iets anders. Dat is voor mij de rijkdom van het werk van Hilde en Zijnsoriëntatie.
Ik heb vele vormen van therapie gevolgd: familieopstellingen, bio-energetica, systemische werken en handelen en EMDR-therapie. Het heeft allemaal gewerkt en toch schoot ik altijd in de dagelijks gang van zaken weer in mijn oude patroon. Ik merk voor het eerst in mijn leven dat ik met Zijnsoriëntatie mijn koers kan veranderen. Ja, ik ga verder met het ontdekken van dit pad.
– Martijn van Dongen, 2021

 

Wat fijn om te ontdekken dat ik vreugde, rust en wijsheid kan opzoeken in mezelf, in volledig contact met alles om me heen, zelfs als het in de buitenwereld onrustig en onplezierig is. Wat een oefening ook. Elke meditatie is weer anders. Het voelt als een ontdekkingsreis waarbij er regelmatig nieuwe luikjes opengaan. Hilde begeleidt met grote zorgvuldigheid, en er is veel ruimte voor vragen. Daarbij valt me altijd op hoe goed ze doorvraagt, doorpríkt zelfs, als het nodig is. Er is ook ruimte voor een grap of juist emotie. Ik verhoud me nu een stuk rustiger en liefdevoller tot mezelf en situaties/mensen om me heen.
— deelnemer meditatie, 2020

 

Heel fijn, een aanrader! Hilde is een erg fijne begeleidster. Het voelt als vanzelf heel vertrouwd. Haar benadering is echt bijzonder prettig. Ik deed bij haar de basistraining en die kan ik van harte aanbevelen. Mijn interesse voor de training kwam vooral vanuit mijn achtergrond als yogateacher en mental coach. De combinatie tussen de meditaties en de oefeningen, waarvoor ook echt de tijd wordt genomen, is heel verrijkend. Je kunt het heel makkelijk meenemen naar je dagelijks leven. De training heeft me nog veel meer gebracht dan ik had gehoopt.
— Anne Paddenburg, 2019

 

Hilde is een liefdevol en toegewijd begeleidster. Al beoefen ik Zijnsoriëntatie al gedurende meerdere jaren, er zijn toch zaken die ik in haar cursus weer net anders ben gaan begrijpen omdat ze heel kundig en nauwkeurig is in haar uitleg. Ik voelde mij bij haar in vertrouwde handen. In haar benadering is merkbaar hoeveel liefde zij zelf heeft voor deze leer en voor dit vak.
— Nicole van Dongen, 2019

 

De lessen zijn een verrijking voor het leven. Hilde kan goed luisteren en de werkelijk belangrijke dingen naar boven halen. Door meditatie en bewustzijnstraining, leer ik vanuit een Zijnshouding dagelijkse situaties te benaderen, waardoor ze vaak een ander verloop krijgen. Van harte aanbevolen!
— Nel van Rooij, 2018