Meditatieretraite

12 t/m 14 januari 2024, De Weyst, Handel

Als je niet wakker bent, heb je simpelweg niet door dat je de dingen steeds opnieuw vastzet. Je hebt dan misschien wel diepgaande spirituele ervaringen, maar kunt de afstemming moeilijk continueren en stabiliseren. In deze retraite beoefen je ‘wakker zijn’ door de meditatietechniek stil verwijlen bij de adem en de ruimte (1e perspectief) en stil verwijlen bij de spiritdimensie van je geest  (Huis van Zijn en Gestalte). In de Dzogchen traditie noemen ze dit ‘shamatha’.

We besteden aan dit onderwerp ruimschoots tijd in een retraite op een prachtige locatie . Je leert je geest tot rust brengen door meditatie, zowel bewegend als zittend. Door deze beoefening vergroot je ook je egofuncties en egokracht: je leert je psyche gebruiken waarvoor jij hem wilt gebruiken. Zo wordt je psyche dienaar van je spirit. Sterke egofuncties zijn een essentiële helper op je pad van verlichting. De dagen vinden, buiten de instructies en werkstructuren om, in stilte plaats.

Praktische informatie

Data: vrijdagavond 12 januari 19:00 uur t/m zondag 14 januari 17:00 uur
Kosten: 490 euro inclusief btw (inclusief maaltijden en overnachtingen)
Locatie: de Weyst, Handel
Voor wie: iedereen die zich de kunst van stil verwijlen (meer)  eigen wil maken, zowel beginnende als gevorderde beoefenaren van Zijnsoriëntatie.

INschrijven