Leraar

Mijn naam is Hilde Bosman (1982). Ruim 10 jaar begeleid ik groepen en individuen om thuis te komen bij hun Zelf en in de wereld. Mijn eigen pad dat ik ruim 12 jaar loop aan de School voor Zijnsoriëntatie  -waarvan 8 jaar gecombineerd met de lerarenopleiding-  ligt hieraan ten grondslag, samen met mijn training in het Theravada Boeddhisme.

Meditatie is mijn grote liefde, sinds mijn 23e doe ik dit onafgebroken, dat is dus nu zo’n 20 jaar. Het is zo’n prachtige, stille manier om met geduld en precisie de aard van je eigen geest en alles wat daarin verschijnt, te onthullen.

Al vroeg in mijn leven had ik het besef dat het leven zoals ik dat vormgaf, niet in lijn was met een diepe intuïtie die ik had over de aard van de dingen en momenten van rust, licht, helderheid en compassie. Vanaf mijn 20e was ik op zoek naar hoe ik vorm kan geven aan die intuïtie, zonder me te onttrekken uit het dagelijks leven of dit te devalueren ten opzichte van spiritualiteit. Via een weg van mindfulness en meditatie, kwam ik terecht bij de school voor Zijnsoriëntatie waar ik vond wat ik zocht: een opleiding om vanuit licht en stroming het dagelijkse leven vorm te geven. In combinatie met mijn liefde voor meditatie, viel alles hier op zijn plek. Ik volgde hier de Zijnstraining en de lerarenopleiding en voel me tot op heden diep verbonden met de school, mijn leraar Hans Knibbe en mijn medepadlopers.

Ik begeleid met precisie, zachtheid, helderheid en humor vanuit mijn werkruimte in de Pastorie aan de Hoogstraat 301 in Eindhoven. Lees hier wat studenten over mij zeggen.

In het dagelijkse leven houd ik ervan tijd door te brengen met mijn gezin, te zingen, dansen en studeren.  Ik ben graag actief in de Irisbuurt in Eindhoven, waar ik woon.

Wil je een keer vrijblijvend langskomen om kennis te maken? Laat dan hieronder je gegevens achter: